Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

De Ministersploeg Van Beoogd Pvv Premier Dick Schoof Is Compleet Met Reinette Klever Als Beoogd Minister Voor Buitenlandse Handel

PVV-kandidaat-minister Klever wilde ooit ontwikkelingshulp afschaffen

De ministersploeg van beoogd PVV-premier Dick Schoof is compleet met Reinette Klever als beoogd minister voor Buitenlandse Handel.

Klever, die eerder fel tegenstander was van ontwikkelingshulp, staat nu klaar om de Nederlandse buitenlandse handelspolitiek te gaan leiden.

De PVV was altijd een uitgesproken tegenstander van ontwikkelingshulp en wilde deze volledig afschaffen. Klever zelf heeft zich in het verleden ook kritisch uitgelaten over ontwikkelingshulp. Zo zei ze in 2012 dat "ontwikkelingshulp niet werkt en alleen maar leidt tot afhankelijkheid en corruptie."

Het is onduidelijk of Klever haar standpunt over ontwikkelingshulp heeft veranderd. De PVV heeft haar verkiezingsprogramma voor de komende kabinetsperiode nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de PVV een belangrijke rol gaat spelen in het nieuwe kabinet, dat naar verwachting een rechts-populistische koers gaat varen.


Comments